torek, 20. avgust 2013

Mareda

Prvi del.
Tokrat sem se zopet potepala po Hrvaški obali, malenkostno bližje kot prejšnjič. Bila sem v okolici Novigrada in spala v velikanskem šotoru v Maredi.
Ko rečem, da je bil šotor res ogromen, ne pretiravam, ker je to potrdil skoraj vsak drugi mimoidoči. Kakšen velik šotor! So bile najpogostejše besede ljudi, ki so se sprehajali mimo, in ja, večina je bila tako ali pa tako Slovencev.
Skratka prvo jutro sem bila že ob pol šestih na avtocesti proti Ljubljani, ker "smo imeli štart" tam nekje okoli šeste ure zjutraj iz Ljubljane. Hoteli smo v zakup vzeti dejstvo, da je praznik na četrtek z možnostjo podaljšanega vikenda in se lahko hitro naredijo kakšne kolone proti morju.
Na srečo smo pot prevozili brez težav. Samo veliko Nemcev, Avstrijcev in Švicarjev je bilo na cesti. Za take zgodnje ure in praznik, kar precej prometa.


Ko smo prispeli okoli osme na morje, je projekt iskanja primernega prostora in postavljanje šotora trajalo v do opoldne. Šele tretja parcela je bila primerna in senčna. Na prvi je bilo že ob devetih zjutraj noro vroče. Druga se je izkazala za parkirišče, tretja pa je bila precej idealna. Resno.
Ker noben od nas ni vedel ali si predstavljal kako velik šotor imamo. Nas je vse po vrsti presenetilo in še nobene roke niso bile odveč za pomoč. Še ene so pravzaprav manjkale, ki so še spale.
Poleg tega je neverjetno kako hitro se uporaba določenih besed prenese v popolnoma drug kontekst in vsi "krepavamo" od smeha, ko poskušamo držati palice v zraku. Nategovanje, vtikanje in kmalu dobimo sliko o čem se je šlo.
Mali šotor bi šel lahko v predprostor. Resno.

Pred velikanskim šotorom.

Po vsem tem se je prikazal še moj in od tu naprej je dan potekal mirno. S tem, da smo šli na plažo. Najprej vsi na kavico, jaz vsekakor vztrajam pri čaju, čeprav ledenem. Potem pa v vodo.
Dekleta smo opazovala animatorja, ki je z ritjo migal na polno, ko je kazal vse gibe, ki so se jih šli pri vadbi. Verjetno je bila kar zumba.
Zvečer pa so bili Mambo Kingsi v bližnjem lokalu in se je zbralo pol Novigrada tam. Sami znani. Naplesali smo se. Nažurali smo se. Še B-52 je gorel s tistim modrim plamenom in sem ga videla od blizu. Skratka samo še do šotora sem prišla nazaj in padla v posteljo in spala vse do jutra. Luštno je bilo.


Moja najljubša stvar na morju je vstati pred vsemi, še zjutraj in se obleči v kopalke, pograbiti brisačo in iti na plažo. Ko je še vse mirno, ko je še gladina bolj gladka. Ko je komaj kaj ljudi in še manj plavalcev. Da greš v morje in te objame hlad morske vode, ko narediš prve zamahe. To je moj najljubši trenutek na morju.
Voda je bila sicer za moj okus kar malo pretopla in je mrzel tuš bolj zalegel. In potem sem se primuzala nazaj v posteljo in še malo podremala.
Lenoben dan. Vse je šlo počasi. Nikamor se nam ni mudilo. Ampak smo šli popoldne po odhodu na plažo še v Poreč do Zelene lagune. Ko je wakeboardov, sem jaz waitala. No, tokrat je šel še njegov kolega z nama, da sva potem debatirala, ko je nabiral kroge. Jaz pa sem cel čas pogledovala in ga z enim učesom opazovala, kako mu gre vedno boljše. A se mi lahko malo smeji in fino zdi?


Vrnili smo se zvečer in prišla je naslednja runda. Tako, da smo še predprostor zapolnili s turbomaksimusi. No, enim pravzaprav.
Hitro smo se pobrali v posteljo, če ne drugega.

Pa je sonce potonilo.

Mambo Kings - Stare dobre



1 komentar:

krigl pravi ...

Res velik šotor :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...