sreda, 18. junij 2008

Obdobje poležavanja na vrtu in opazovanja oblakov...

mood: zasanjano

Konec šole... sicer imamo uradno še cel teden pouk in pridemo v ponedeljek po spričevala.
Ampak neuradno pa smo prosti cel teden in imamo "obilo" časa za poležavanje, spanje v popoldneve, klepete v nočne ure in podobno. Sicer je tukaj nek dejavnik, ki nam to nekako ovira - straši.

Tako, da so začele že počitnice. Dva meseca in še malo brez kakršnih skrbi za ocene, brez učenja za teste, brez učiteljev, brez zgodnjega vstajanja.
Ampak to poslednično pomeni tudi brez jutranje vožnje, opazovanja sončnih vzhodov, klepeta in smeh na poti v šolo, posedanja na dvorišču, v učilnicah med odmori, občasnih kregov, ki so se končali s smehom in podobnih stvari, ki so nekako prinesla rožnat privdih sivemu dnevu.


Sedaj prihaja obdobje "brezskrbnega" poležavanja v travi ali v "bodoči" viseči mreži, ko samo ležiš. S slušalkami v ušesih imaš in tvojimi trenutnimi najljubšimi komadi, ki nabijajo, da jih sliši še marsikdo. In ti preprosto samo opazuješ tistih par oblakov, ki se znajdejo na jasnemo modrem nebu in tvoji domišljiji prepuščaš, da poiščejo znane ali pa zanimive oblike. Za povrh vsega pa zapih še tista prijetna sapica, ki prav sede ob vročih dneh. In se zasanjaš, v misli ti priplavajo lepi spomini ob katerih se samo nasmehneš. Opazuješ okolico s prazno glavo, brez napornih in depresivnih misli. Ali pa ti v glavi odmeva samo ena misel - svet je lep.


Seveda pa je vsega lepega enkrat konce in potem pride nekdo, ki vse to zmoti in ti naloži delo - pospravlanje, kuhanje... skratka prekine te minute užitka.

Uživajte dokler vas kdo ne zmoti :D

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...