torek, 21. avgust 2012

Ena puhovka

Torej, kje sem se izgubila?

Izginila sem za nekaj časa na sosednjo Hrvaško s fino gručo ljudi in ni nam bilo hudega. Prav fino smo se imeli. Uživali celotedenski dopust. Dobro jedli. Izpraznili nekaj flaš in se zabavali. No, malo smo delovali upokojensko, ampak nič za to. Saj smo zjutraj šteli Audije in BMW-je, ki so nam trobili na poti peš do doma. Sami Italijani in Nemci. Pa ščepec Francozov za vmes. Zvečer pa sem se šla ugibanje znamk avtomobilov po lučeh, ki so vozile proti meni. Glasba. Morje. Zrće. Jetra na udaru.
Naši dnevi pa so se odvijali med mjavkanjem, poslušanjem kitare, igranjem activityja ter dobrimi kosili.
Kako pa je čas švignil mimo nas, smo se pravzparav zavedali, ko smo bili napakirani v avtomobilu in na poti domov.


Malo morskih.


Preostali del izginotja pa se je izgubil nekje med branjem knjig o reikrnaciji in gledanjem filmov. Oziroma se je preprosto izgubil.

Če od mene prav nič ni bilo pretekli teden, in če sem uživala prejšnji teden - potem je bila vsaj sobota tista, ki je reševala cel svet.
Tako produktivna, da sem oplela dobro tretjino vrta. Ne upam, si trditi, da je polovica, ker ta naš vrt je že cela njiva.
Spekla sem domač kruh. Ki je tehnično precej daleč od domačega. Sestavine so že predpripravljeno pakirane. Uporabila sem kruhomat, ki mu je ostala le še funkcija mešaj in vzhajaj testo. Tri ure je to počel. Do te dotične ugotovitve so sicer drugi prišli, jaz sem samo potrdila to dejstvo in prižgala pečico. Ampak rezultat je tak, da je hiša dišala po pečenem kruhu in je bil prav okusen.
Produktivno sem tudi prvo kot prvo našla kruhomat na podstrešju. Drugo sem našla močno zaprašeno taveliko posodo/ponev, ki je priljubljen element dopustniške kuhinje.
Pekle so se hrenovke, čevapčiči in klobase. Posledica - zakajena kuhinja. Mogoče nihče ni opazil, da se kadi skozi okno. Ne pomnim, da bi napa kadarkoli delala. Vem samo, da obstaja.
Potem je tu poleg prišel še nakup sladoleda. Čistilna akcija za hišo in likanje na terasi. No, zadnjih stvari se nisem aktivno udeleževala.
Skratka - vso mojo neaktivnost morala nadoknaditi za vikend.

Cela jata kur. Danes.


Prihodnji mesec pa je načrtovan vsaj en izlet. Z avionom.
Če se bo izšlo pa še drugi z avtomobilom. Oba pa proti severu.
Torej vzamem, kar se bo čisto nepričakovano pojavilo na poti.

Zadnje dva dni imam preveč žive sanje. Včeraj se je zanimiv element pojavil v njih - puhovka, danes pa sem nekako dobila razlago. Mislim - še sama sebi se smejim kakšno zanimivo naključje.

Konec koncev pa - saj so počitnice.

PS. Rahla poživitev.

Prljavo Kazalište - Mojoj majci (Ruža Hrvatska)


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...