petek, 29. avgust 2008

Lopata preživetja

mood: super


Danes Ljubljana in šoping. Svetujem vam, da si stvar, ki si jo želite kupite takoj. Obstaja velika možnost, da jo pri naslednjem šopingiranju ne bo ali pa ne bo prave številke.
Sladkorna pena pa se lahko zavoha tudi čez pol Ljubljane (smeh).



Aja zakaj me ni bilo toliko časa. Bila sem na Kolpi. Pač druščina 6ih ljudi se je odločila, da bo zaključek počitnic preživela s šotori v Vinici ob meji s našo sosednjo državo.




Moj preddan v Domžalah



V nedeljo sem se z vso prtljago odpravila v Domžale, kjer sem pri Lari prenočila noč pred odhodom.


Vožnja s kolesi. Sedenje na klopci in tleh. Zapisnik. Tuš time. Sol po 0,05€. McDonalds.




Prvi dan


Naslednji dan je sledilo poležavanje v postelji, medtem ko je Lara skakala dol in gor po hiši. Odhod ob 11ih z več kot pol urno zamudo. Vožnja. Postanek v Žužemberku. Šopingiranje v Sparu. Odločanje katere brisačke so cenejše in ali se splača vzeti več ajverja za nižjo ceno ali majhen loček, ki je dražji. Gospod s traktorjem v trgovini.

Vinica. Postavlanje šotora. Kopla. Tarzan. Njihova stran. Tunkanje. Poležavanje na dekcah v travi in plazenje v šotore kot paparazzi. Romantična vožnje s čolničkom. Rock Potočec. Žar in koristi pumpe. Pleskavice. Spanje na polni blazini.




Drugi dan


Bujenje sredi noči z ritjo na tleh. Napad blazine. Nočno aktivna žabica. Rosa. Darilo za sosedni parček v šotori, ki se uniči. Senčenje pod čolnom. Ležanje na dekcah pod drevesi. Visenje z dreves. Zabavanje s kockami na katerih so črke in iz tega so sledili razni napisi. Iskanje besed na Ž. Neprostovoljni met v Kolpo. Zopet "romantična" vožnja s čolnom. Najdba slovenskega tarzana - beri Gargamel.


Kuhanje kosila. Makaroni z naravnimi začimbami in tuno. Protestno hranjenje s Čokolinom. Pomivanje posode in sebe. Pripravlanje taborniškega ognja in roštiljada. Večerja in ležanje ob ognju na dekcah pod milim nebom in Mlečno cesto. Nakupovalni voziček in najhujši utrinek.




Tretji dan


Ponovo aktivna žabica. Auva namesto dobro jutro. Prestavlanje iz vročega šotora na dekce v senci pod drevesi. Gargamel. Prvi pravi slovenski aerobičar Janez oziroma Žiga v Larini trenirki, Adidas puloverju in Nike kapi. Večerna aerobika ob Kolpi. Hiperaktiven pes. Rabutanje drv pri sosedih. Obiski in roštiljada tretjič. Iskanje izgubljene Šovl of survajvl ali po domače lopate preživetja, ki je nesrečno končala v Rocku potočcu.


Sedenje okoli ognja. Glasba iz Petrinega mp3-ja. Sosedje iz Ljubljane na obisku in večerji. Pogovori pozno v noč. Umivanje zob in nato spanje in zaplenitev ribice. Nekakšno bujenje ob 5ih z namenom, da grem fotografirati sončni vzhod. Obisk in prenočitev soseda v šotoru. Položaj mumije. Parček. Ribica.




Zadnji dan


Gospod Janezek. Alfa samec. Študentka. Fotografinja. Vidve. Kot iz filma. Vsakodnevno iskanje Soleje. Romantični parček je objet počival na dekci pod drevesoma. Mazanje Davida. Wc papir, fotoaparat in odhod na wc. Fotošuting na wc-ju. Prihod staršev in Žigove sestrice Eve. Ta je nesrečno takoj letela napol oblečena v vodo. Jaz pa v prepričanju, da mi s fotoaparatam v roki nič ne moreta takoj za njo. Potem pa še Lara.

Ljubezensko sporočilce. Gargamel. Žiga kot hitrostni drsalec, atlet, tarzan in moška nosečnica. Malica in pospravanje. Pakiranje in poslavanje. Odhod. Nato pa še roštiljada zadnjič pri Ireni doma. Nato pa se vsak odpravi na svojo stran in jaz po 5ih dneh ponovno v domači kraj.





Kolpa je bila zakon.

Najpogosteje izrečene besede - auuva in dejansko.

Leteči odred - Sanjao sam moju ružicu

3 komentarji:

Neja pravi ...

oo ful dobr. res ste se mel fain=)
sori k neki caita nism komenterala sam me ni blo pa ful nism mela caita. bom zdj spet začela;)

Kaja Zalokar pravi ...

seveda da smo se mel fajn :P

ni panike sam d boš :P

Jasna pravi ...

Aaaaa, zakon slike ^^ in prav tako doživetje, definitivno :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...