ponedeljek, 19. december 2011

Veselodecembrsko vzdušje

Današnji dan je tako zelo božično-veselo-decembrsko obarvan.
Čutim vzdušje, šele sedaj, čeprav v resnici traja že lep čas. No, vsaj danes sem se vsega skupaj nalezla in naužila.



Pred prihajajočimi božično-novoletnimi počitnicami, ki se začenjajo jutri takoj, ko končam s predavanji, sem se danes predzadnjič znašla na faksu.
Tipografija je kul, čeprav so korekture včasih prav malce moreče.

Poznana gospodična z naušniki, ki je čakala na semaforju je prej presenetila mene, kot jaz njo. Takšnega pristnega navdušenja in veselja človek ne doživi vsak dan. Kako kul.


Všeč mi je lučkasta Ljubljana. Čeprav se mi zdijo sami okraski precej bedni. Že ne-vem-točno-katero leto zapored. Jaz bi okrasila drevesa z lučkami. Dodala nekaj poudarkov in to bi bilo vse. V eni barvi. In definitivno pustila tisto zvezdnato pot na grad. Črtala modro osvetljen - ki je včasih tudi rdeč - grad in ga oddela v kakšne bolj naravne tone. Še ne vem natančno kakšne, ampak to tako ali pa tako ni važno, ker pač ne bo prišlo do takšnih sprememb.

Všeč mi je vsrkavati decembrsko Ljubljano. Vedno se mi je zdela prav pravljična v tem času. Ko listje odpade in vse dokler se ne razcveti svet je samo eno samo obdobje, ki ji poda čudovito podobo - in to je čas, ko se lučke prižgejo vse do prvih dni novega leta.
Potem postane nezanimiva.

Najbolj kul spontana veselodecemberska fotografija.

Roža. Skrita med uličicami. Ambient je kul in lestenec na stropu tudi.
In še rogljičke smo dobili ob vroči čokoladi in kuhanem vinu. In ja, danes je bil dan za kuhano vino - čeprav v resnici nad njim nisem pretirano navdušena.
Če še enkrat rečem všeč mi je, bo to zvenelo že kičasto. Ampak takšni so bili moji občutki ob druženju s kolegi po končanih predavanjih. Ko smo v čisto sproščenem vzdušju, popolnoma neobremenjeno klepetali.
Povod za odhod je bila zgolj četica malih nadobudnih racajočih kričačev, ki so skupaj s starši zavzeli prostor.


Mene pa je čakalo druženje ob amerikanščini. Na božični zabavici, ki so nam jo pripravili. S sladkimi dobrotami, zabavnimi darili in družabnimi igrami.
Ljudi danes je bilo ogromno in stanovanje se zdi z vsakim tako velikim dogodkom že malce tesno.
Znani obrazi se pomešajo z ljudmi, ki jih vidiš prvič. Najbolj zaželjeni podatki za izmenjavo so ime in smer študija. Vse ostalo se porazgubi v pomešanih zvokih vseh pogovrov.
Igra z darili. Prav zabaven sistem s še bolj pretirano neuporabnimi zadevščinami. Čeprav na koncu sem končala z roza škatlo za urejanje nogavic. Kako funkcionira bom še videla.
Ampak kar šteje je namen in količina smeha. Prvo je definitivno bilo, drugo pa smo dobili v precejšnih dozah.

Čas vedno prehitro mine. In dan se zlije v večer. Ta pa še prehitro v noč, ki se razgubi v sanje.

Michael Buble - Christmas (Baby Please Come Home)


2 komentarja:

Anonimni pravi ...

decembErsko = NAROBE
decembrsko = PRAVILNO

Kaja Zalokar pravi ...

hvala :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...