sobota, 27. april 2013

O potrošništvu

Tole potrošništvo je že kar nadležno. Povsod bombardirajo. Povsod oglasi. Povsod nagovarjanja kaj rabiš, kaj je dobro, kaj si želiš, kaj moraš imeti.
Prideš v trgovino. Polno oblačil. Doma pa imaš polno omaro.
Ne vem zakaj je tako pomembno imeti cel čas novo. Pa barve. Pa oblike in vzorčki.
Vse je že presneto zakomplicirano.
Police polne istih izdelkov. Da stojiš pol ure in se odločaš. Na koncu tako ali pa tako cena pretehta in poskušaš kupiti najcenejšega.

Zadnje dva ali tri dni sem ugotovila, da se kar znajdem v šopingu. Sicer moram res reči, da sem tri oziroma štiri pare lanske in predlanske sezone zmetala proč, ker so preprosto razpadli.
Našla sem prikupne in udobne, ampak kaj, ko te kljub vsemu po prvem nošenju ožulijo. Morda je kriva tudi vročina, ker mislim, da sem se kljub vsemu skuhala včeraj. Danes skoraj, da ni kaj dosti bolje. Še vedno ne vem, kako bom preživela poletje. Malo me skrbi.

Toliko se pritožujem morda ravno zato, ker sem si danes privoščila novo oblekico. Takšno prikupno seksi, oprijeto. Sprano-rdeče-rozasto-marelične nedefinirane barve.

Med pavzo, sem se sprehodila do nakupovalnega središča. Zaradi tega, da lahko spontano izkoristim ponujeno priložnost za bolj ekspresno druženje. Ravno toliko, da kakšno rečemo med vsem letečim iskanjem stvari iz seznama. Fletno jima je.
Meni pa bo verjetno, da tudi. Ta vikend.

S psom sva ostala sama.
In zaposlujem se z gospodinjskimi opravili in jutranjim nakupovanjem živil. Pa smo spet naokoli.

Bombay Bicycle Club - You Already Know



Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...