torek, 1. september 2009

Kroniki

mood: super in zaspano

Na roki imam napisano 'fi'. Blazinice pred prsti me bolijo, kakor tudi glava, ampak ta čisto malo. Zaspana sem pa ful. Res ful. Zopet bo ta zoprn, naporen ritem.

Zjutraj je priti v Ljubljano - cela znanost. Že mama me je opozorila, da so rekli, da je proga med Kranjem in Škofjo Loko zaprta, ampak upanje ostaja. Pridem dol in čaka avtobus. Glasen 'neee' se pojavi v moji glavi. Nekako se spravim na tist mali busek in čakam. Čakam. Čakam. Odogovarjam na smse, da tako ali pa tako sploh ne vem kdaj bom prišla.
In čakamo in čakamo. Potem pa pride vlak iz Jesenic in cela gruča potnikov, bilo jih je kot rusov, se napoti proti temu malemu avtobusu. Optimisti so mislili vse spraviti gor?
Končno pridemo v Loko, kjer nas čaka vlak in na njem Helena. Najdeva se in čakava. Poslušava pogovore sosedov, ki imajo najboljšo debato. In na vlaku čakamo in čakamo. Lara je bila že čisto živčna, kje sem, kdaj pridem in tako.
Z enourno zamudo končno pridemo v Ljubljano. Ah saj je samo ena ura... ali ne?
Imamo pa fensi nove kartice za vlak. Kako kul.

Prepešačiva tisto stokrat prehojeno pot. Oh, spomini.
Dobimo se in se napotimo na našo ulico. H&M seveda. Zara. Samo s tem zelo hitro opravimo. Bil je smeh, bile so različne podrobnosti in podobno.
Tunina pica. Zadaj za šolo smo posedale in razkuževale. Za gripo in to.
Razne debate. Maturanec. Morje. Kolpa in podobno.
Potem pa pridemo v razred. Naša risalnica je bila zasedena s klopmi. Groza. In spet je samo NAŠA risalnice. Vse sošolke.
Tisti občutek, kot da je minil samo en teden, največ dva.
Romi s svojimi navodili. Na kratko o vsem. Na Roški imamo tudi šolo. Kjerkoli že je to. Ampak baje na neki ekonomski. Fantje?
Midve s Heleno zopet v nabavi. Parkec poleg šole. Zanimiva zadevščina z vonjem in okusom po čigumiju, ki ga najdemo v liziki. Samo alkoholno. In mešano z kokakolo. Zanimivo.
Sirovi štručki. Hot doga. Kebab.
Pride še Irena in zavlečemo vse skupaj. Kar klepetamo in klepetamo.
Potem se odvlečemo na glavno in s Heleno končava sami. S hrano iz meka na vlaku. Ki nima "obvoza". Super.
Gremo v Avstrijo?

Qlandia. Adidas trgovina. Čevlji. Špar. Hrana. Sladkarija in vse...


Pete Yorn & Scarlett Johansson - Relator

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...