nedelja, 19. februar 2012

Civilisti med maškarami

Izčrpana sem in izmučena.
Zakaj se človek tako počuti, ko se mu zaključijo počitnice? Mar ne bi mogel biti naspan in spočit in poln elana.
No, jaz jih zaključujem precej obupno. Pa še vreme je bilo takšno, ko sem vozila domov. Dež. Noč. Prav utrudljiva vožnja.

Večer pri Urški. Ki se je nadaljeval v noč. Nekaj nazdravljanja. Malo popivanja in veseljačenja. Poplesavanja. Če kdo vpraša smo bili v Tušu. No, skoraj. Vsaj glasba je bila v živo iz tam. In me smo se trudile ustvariti precej dobro vzdušje.
Pijanska je težka, ko ti drugi ne dajo miru, da zaspiš. Prvo pride klicanje jelenov. Potem branje pravljic. In ko že misliš, da bo šlo - takrat se iz neznano kje pojavi odvečna energija, ki ti ne da spati. Upoštevajmo dejstvo, da ta odvečna energija ne odseva od tebe.

Ampak nekako nam je uspelo zaspati, ker nas je jutranja svetloba nekaj uric kasneje zbudila.
Za razliko od včeraj sem imela jutranji sprehod. Po isti poti domov.

Potem pa sem počasi krenila proti drugi smeri. Ker sem bila dogovorjena za pustno udeleževanje na drugem koncu.
Pustna povorka na Viru.
Prazna košara se je polnila. No, ne ravno z dobrotami, ampak z precej zanimivimi predmeti. WC papir. Ščit. Meč. Očala. In takšne zadeve. Bila je bolj odloži-tisto-česar-trenutno-ne-rabiš košara.
Rdeča kapica. Pirat s pištolo, tudi občasni lovec na rdečo kapico. In roza Kaja-bi-rekla-nadloga stvar. Poimenovala se je v roza dobro vilo ali vilo dobre volje, ampak smo nekako vsi bolj kot ne temu ugovarjali.
Civilisti. Ali ulična svetilka.


Najmodernejše maškare gredo po vasi z avtomobilom. Se parkirajo in zaparkirajo vse pred hišo in se obesijo na zvonec. Ampak, ko se noben noče ganit, čeprav se čudi vozeči se stvari pred njihovo hišo. Torej lekcija je bila naučena - noben ne bo odprl maškaram, razen če le-te pokličejo po telefonu.
Fino smo se povabili.

Monopoli. Po dolgem času. In gibanica, ki to ni bila, ker ni imela maku v sebi, ampak je bilo nekaj podobnega. V paru s čajem, seveda.
In tista igra se je tako razvlekla in zavlekla, da ni bilo za nikamor in smo vsi omagali in šli domov.
Na to nadležno pot v nič kaj finih vremenskih pogojih.

Človek se gre skrit, ko ima jutri zjutraj faks.

Gamsi - Pustna


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...