sreda, 21. april 2010

Barvmni

Osupljivo presenečam samo sebe. Slovenščino, tisto poskusni del s slovnico sem pisala presenetljivo dobro. Celih 73%, kar je neverjeten dosežek. Resno.
Mislila sem, da je šlo precej slabše, a na koncu se je izkazal za enega boljših rezultatov.

Jutri pa dejansko še zadnji test. Še zadnji dan pred zadnjimi počitnicami. Pred poletjem seveda.
Ne morem verjeti, da smo spet na koncu. Ker zadnjič enkrat sem imela preblisk, ko sem se zavedala tukaj in zdaj. Ko sem dojela, tisto res dojela, da sem na oblikovni. Mislim, da je bilo med risanjem, za povrh.
Ker običajno pride ta trenutek šele, ko se vse že zgodi in je mimo, šele tedaj ti postane jasno, kaj se je zgodilo.
Pred tem plesom brez ritma so se vsi počutili intimno. Zakaj? Ker smo vsi navajeni na to, da delamo stvari, "kot jih je treba delati". Nihče noče narediti napačnega koraka, še posebej, ko se tega zavedamo.
(Paulo Coelho: Čarovnica iz Portobella; str. 196)
Slikanje za jerbuk smo imeli. Čeprav še vedno trdim, da bi morali to izvajati lansko leto, saj bi imeli saj kaj za pogledati tam notri. Ne letos.
- Kaj je skrivnost življenja? Imenujemo jo "zahvala" ali "blagoslov". Vsi ljudje skušajo biti zadovoljni s tem, kar imajo. Razen mene. Razen tebe. Razen nekaj ljudi, ki se na žalost moramo žrtvovati v imenu nečesa višjega.
Naša domišljija je večja od sveta, ki nas obdaja, mi presegamo naše meje. V preteklosti so to imenovali "čarovništvo", toda hvala bogu so se stvari spremenil, kajti sicer bi že bile na grmadi. Ko so prenehali sežigati ženske, je znanost našla razlago, običajno imenovano "ženska histerija"; in čeprav ne povzroča smrti v plamenih, povzroča vrsto problemov, še posebej v službi.
Kljub temu naj te ne skrbi, kmalu jo bodo imenovali "modrost".
(Paulo Coelho: Čarovnica iz Portobella; str. 178)
Barve, ki se dejansko mešajo so drugačne od tistih v barvnem krogu. Saj te barve dojemamo zgolj psihološko in jih ne bi dobili takšnih. Ker naj bi jih lažje zaznali. In s krogom se povezuje modra barva.

Nenamenoma sem zaspala med gledanjem resnične holivudske zgodbe. Hugh Hefner in Playboy.

Mark Ronson feat. Amy Winehouse - Valerie

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...