četrtek, 19. september 2013

Knjižice z ilustracijami

Tisto, ko ljudje mednarodno iščejo stanovanja in hiše, tisto je prav zanimiva stvar za pogledati. House Hunters International se reče. Danes so iskali stanovanje v Londonu. Kupovali stanovanje v Parizu. In še v Firencah. Po vsem tem sem prišla do ugotovitve, da na vseh teh koncih sem že bila. Kaj takega.

To sem ugotavljala medtem, ko sem držala ravnotežje. Zabavne so te deske, ki jih pri nas najdete pod imenom Vaga oziroma Vagaboard. Valj in deska. In to je to. Potem pa se matraj.
Kdo bi vedel kdaj bo še vse izpeljano iz tega.

Šla sem v center. Mislim peljala sem se skozi center. Že nekaj časa sedaj nisem bila v središču Ljubljane. Vsaj od začetka prvenstva ne, oziroma se nisem nič okoli Kongresnega gibala.
Dobila sem paketek. Tako zares cel paketek. Čisto mojih vizitk.
To pa je nekaj.

In vmes, ko sem morala še pol ure počakati, sem izrabila priložnost in skočila do Konzorcija. Z največjim veseljem. Da malo pregledam naslovnice. Da se malo navdušim in občudujem. Pa še slikanice sem šla gledati. Tam sem si morala zapisati nekaj naslovov in sedaj upam, da imajo v knjižnici kaj takšnega. Zadnje čase nekatere naslovnice izgledajo tako zelo fino, da bi imela kar vse doma.
No, če nimam že vsega, sem pa našla vsaj dve knjigi zase. Ena je o Lili Prap. Tista naša ilustratorka in avtorica, katere knjige so prevedene v številne jezike in razširjene po svetu. Nanjo sem naletela med tistimi znižanimi knjigami. Potem pa sem našla še eno s tisoč ilustracijami, ki se pojavljajo v otroških knjigah.
Tako me je navdušila, da sem jo morala imeti. Čeprav sem mogoče malenkostno oklevala. Ampak sedaj je. Pri meni doma. Za inspiracijo.

A sem že povedala, da grem jutri pogledat kje sedaj naš faks stoji?

A Friend in London - Are You Lost



Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...