nedelja, 21. december 2008

Žlička v praznem lončku

mood: zasanjano

Ravno poslušam Pesek in dotik. Pomojem, da ravno že 10ič.

Ker se je danes začela zima malo čez dvanajst (12:04) se mi zdi primerno, da se mojo podoba prilagodi temu. In danes je dobesedno najdaljša noč v letu. Ne pa, da to pravijo za silvestrovo, ko to sploh ni. Teoretično takrat samo večina ljudi ponočuje z razlogom.

Včeraj zvečer sem se poglablala v razlike in prednosti tega, da si levičar (ker sem tudi sama levičarka). Ubistvu ne vem točno zakaj, ampak ravno tako se mi je zapasalo. In dejstva so naslednja:
  • Izsledki po primerjavah obeh skupin so pokazali, da imajo levičarji v povprečju pet odstotkov višje plače od desničarjev, kar kaže, da se osebe, ki pišejo z levo roko, zelo dobro prilagajajo svetu, v katerem so v manjšini.

  • Levičarji tudi umirajo mlajši in pogosteje se jim dogajajo nesreče.

  • Kot kažejo raziskave, prinaša levičarstvo koristi tudi na intelektualnem področju. Nekatera testiranja kažejo, da ima inteligenčni kvocient nad 140 več levičarjev kot desničarjev. Med slavnimi "uporabniki leve roke" so bili tudi Albert Einstein, Isaac Newton in Benjamin Franklin.

  • V davnih časih so levoročne otroke celo obtožili sodelovanja s čarovnicami, za časa naših babic pa so jih učitelji tepli s šibo, če pri pisanju niso uporabljali "ta lepe roke".

  • Novejše študije celo kažejo, da je večina levičarjev bolj prožnih pri rabi obeh rok kot desničarji. Samo pomislite na telefon z vrtečo številčnico, ročno nastavljive analogne zapestne ure, škarje, odpirače za konzerve, žarnice, palice za golf, glasbene inštrumente, ročna orodja, kuhinjske pripomočke in podobno. Če želi levičar živeti normalno, mora znati to, česar desničarju nikoli ni treba.
    Tako se pogosto zgodi, da levoročne otroke označijo kot nerodne in okorne. Velikokrat je težava prav v nenehnem prilagajanju rabi desnoročnih pripomočkov.

  • Biti levoročen je preprosto normalno, razlika je le v tem, da so levičarji v manjšini, tako kot, denimo, naravne blondinke, moški z višino nad 195 centimetrov in ljudje s šarenicama različnih barv.

  • Mnogi umetniki, politiki, glasbeniki, športniki in igralci so levičarji. Le nekaj slavnih "levorokcev": Julij Cezar, Napoleon Bonaparte, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Pablo Picasso, Hans Christian Andersen, Charlie Chaplin, Tom Cruise, Nicole Kidman, Angleina Jolie, Ronald Reagan, George Bush, Bill Clinton, Wolfgang Amadeus Mozart, Jimi Hendrix, Bob Dylan, Paul McCartney, Ringo Starr, John McEnroe, Martina Navratilova, Jean-Paul Gaultier in mnogi drugi.
To je to.

Sick Puppies - All The Same

2 komentarja:

Jasna pravi ...

pa ful igralcev je levičarjev (: k enkrat mi je to sošolc reku pa kr naprej zdej gledam kk kdo piše, pa je res ^^

tjaši pravi ...

ja levičarji smo zakon;):)...hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...