petek, 27. april 2012

Luškana piknik odeja

Današnji dan je ena sama uživancija. To je tisti dan na začetku počitnic, ko se ti nič ne da. Ko nimaš skrbi in ko je ves širši svet daleč proč. Ko je lepo vreme.

Torej. Na vrt sem si razgrnila piknik odejo, ki je tako grozno prikupna. Prinesla sem si steklenico vode. Knjigo. Sočna očala in obvezen slamnik. Razleknila sem se čez vse in uživala.
Človek bi rekel, da je to trajalo v nedogled, pa v resnici sploh ni. Po desetih minutah sem spremenila lokacijo in vse skupaj premaknila bolj v senčno lego. Po naslednjih desetih minutah sem sebe premaknila v senco. In potem me je v senci malo zeblo in sem se premaknila leže na sonce.
To je zadostvovalo za nekaj minut, dokler me ni začelo žgati in sem vse skupaj premaknila v notranje prostore.


Nisem za sonce. Sploh ne. In to vedno znova in znova ugotovim. Ker me potem popade blažja oblika sončarice pa čeprav po zgolj nekaj minutah. Kako bom preživela poletje, še ne vem.

Puss in Boots. Risanka o tem mačku me sploh ni zabavala. Vse skupaj je bilo tako kot bi Zorro zašel v pravljico o čudežnih fižolčkih. No, saj je bilo tako. Ker, ko gre Zorro v risani svet se spremeni v obutega mačka, glas pa še vedno ostane. Le da gospodično Zeta-Jones v risani verziji zamenja Salma Hayek.

Sedaj pa na pot.

Neno Belan - Sunčan dan


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...