nedelja, 20. maj 2012

Zaznaj moj sarkazem

Nedelja se zdi ravno pravšnji dan, da te telefon zbudi malo čez sedmo uro in ti oseba na drugi strani slušalke nekaj razlaga, ko še na pol spiš in se ti zdi ideja dogovorjena včeraj - čista bizarnost.
Tek okoli Brda. Pa ja.
V resnici nisem pretekla 11 kilometrov. Ali 9,7 kilometra. Prejamralala pa definitivno.
Dolgotekači na dolge proge s kratkimi koraki. Nekaj takšnega se mi je izpisalo. Ko sem pripravljala zajtrk.


Na poti sva srečali miško. In pozdravili vsakogar, ki se je prikazal na poti. Sicer sva nekje proti koncu srečali zelo hudo konkurenco, gospo, ki je še bolj navdušeno pozdravljala od naju. Črtam zadnje. Od Irene. Ker je bila ona tista, ki je imela energijo za obe. Jaz sem bila samo... no, pravzaprav ne bi o tem, kaj sem bila jaz.
Najboljša družba pri teku?
Ampak krog naokoli je bil narejen. Kljub glasnemu zvonenju cerkvenih zvonov. Pa saj sem tekla. In zavezovala čevlje.

To bo štelo. Še vedno lahko rečem, da sem pretekla okoli Brda. Saj ni potrebno nobenemu vedeti koliko v resnici. Ker sem se pofočkala pri tabli "Srakovlje" in stop znaku in po šprintu pri avtu.

Zajtrk se je sprevrgel v poležavanje na piknik odeja sredi vrta, ki se je zdelo kot nekje na kakšni bolj dopustniški destinaciji. In to se je sprevrglo v piknik, tisti z roštiljem in čevapčiči in vsem na žaru.
Torej, tudi mi smo odprli sezono. In nazdravili z Radlarjem. Skoraj.
In to vse skupaj je bilo tako naporno, da so naši fantje kar obležali na oddeji.


Verjetno je PopTv danes predvajal rekordno število oglasnih blokov na eno oddajo. Ker to, to je pa že "tu mač". In kaj nam le-ti sporočajo. Jejte. Kupujte ceneje. Hujšajte. Oblikujte postavo. Odpravite gube. Ustvarite si lažno podobo z vsemi ličili in imejte super kul avto. Pa dober telefon. Za vse skupaj pa vzemite kredit.
Kam smo prišli v tej potrošniški noriji?

The Kooks - Is It Me


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...