sobota, 8. december 2012

Z avtom po celem snegu

Zunaj se je odvijala prava mala predstava z vetrom. Čez noč je zapadlo 25 cm snega in ga je veter vso dopoldne raznašal sem ter tja. Zaradi njegove teže, bil je precej lahek. Za sneg.
Saj ne da bi sicer nos pomolila na zrak. V roki sem vihtela čopič in opazovala kaj se dogaja zunaj. Ujeta med topel prostor sobe in okno, ki je ščitilo in ločevalo mene od mraza zunaj.
Enkrat je bilo sončno. Drugič popolnoma belo. Spet tretjič oblačno. Konstantne spremembe.
Zabavala sem se predvsem zgodaj zjutraj, ko sem se vozila domov od prijateljice. Ob dveh zjutraj je bila cesta popolnoma zasnežena. Nič splužena, samo kolesnice so se poznale. Na cestišču pa 10 ali 15 cm snega.
Zabavno. Predvsem, ko si sam na cesti. Sredi noči in se voziš naokoli krožnega z zamrznjeno sprednjo šipo. No, bomo rekli slabo očiščeno na nekaterih predelih, ampak sem videla vse. Videla sem svet.
To je prava mala dogodivščina tistih pet minut. Res.


Sploh nisem vedela, da je pomlad že na sporedu. Tale dekleta tako prekleto razganja. Mogoče pa je res kriv ta decemberski čas, lučke, kuhano vino in Magic Mike za družbo.
Nekaj je bilo na vsem. Definitivno. Nekaj je v zraku.

Potem pa sem v dnevu žonglirala med ilustriranjem in igranjem tetrisa. Ja, nekaj sem mogla početi, ko se je sušilo, čeprav bi se mogoče lahko učila, ampak potem bi bila občutno preveč zagreta.
Tako to gre.

Big Foot Mama - Užitek na Replay




Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...