torek, 31. december 2013

Hvala 2013!

Še zadnjič.
Leto s trinajstico na koncu.
Za zaključek nekaj utrinkov mojega čudovitega leta.
2013 hvala za vse! Upam, da bom z 2014 tudi v tako čudovitih odnosih.


KONOČZASPI. Nastala je znamka. Nastalo je nekaj več in nekaj bolj oprijemljivega. Presenečena sem tako sama nad seboj in precej presrečna, da se je nekaj začelo dogajati. Majčke bom razvijala, ampak z rokovniki pa je bil res svojevrsten dosežek in še ena osebna zmaga za letošnje leto.

DINOZAVER. Presežek in dosežek. Če sem kdaj dvomila v sebe in svoje pisanje, lahko takoj neham. Širnemu svetu sem pokazala, da zmorem. Zmorem napisati enodejanko, ki jo lahko gledate in vidite na odru. Toj to!

AVTO. Moje novo prevozno sredstvo, ki krajša razdalje in mi popestri dneve. Toliko, da je vsaka vožnja zabavna in prijetna. Da lahko uživam in se počutim svobodno pred širnim svetom.

IMAGINE DRAGONS. Prvič sem šla nekam v tujino na koncert. Prvič sva šla skupaj na koncert in vse skupaj ima svojo zgodbo, začetek tistega dne na CD-ju v njegovem avtu in precej zanimivo naključje. In tako sva imela najboljšo priložnost, jih videti v živo in imeti mali road trip.

MORJE. Kolikor časa sem letos preživela na morju, je zame precej presenetljivo. Ampak vsi dnevi so bili vsak zase dobri. Vse poti in namakanja. Vsi sončni zahodi in plesanje pod zvezdami na terasi. Inspiracija, ki je prišla na "vejtanju" na wakeboardanju. In moji klavrni poskusi, da bi se podala na smuči na vodi. Poletje je bilo čudovito.

OBISK V ŠOŠTANJ. Tako preprosta stvar, ampak imela je tako zelo pozitiven odziv. Takrat so se stvari malo spremenile in nastalo je čudovito, novo prijateljstvo. Zaradi čaja v kavarnici, zaradi klepeta in večera ob zvoku kitare. Takšne preproste stvari imajo lahko zelo močen odziv.

VALENCIJA. Bila je dogovor nekega januarskega dne, ko sva ena drugo prepričali, da pridemo na obisk. Seveda! Ko bosta na izmenjavi. In držala sem besedo, šli smo na izlet. Z avionom iz Trsta do Valencije. Luštno je bilo. Uiti na toplo in sonček. Se sprejahati po plažah, kjer je voda tako daleč, da se ti skoraj ne da do nje. Iti na nogometno tekmo, kjer sem tako padla v tisto noro vzdušje, da sem se začela dreti: "ay no!". Super fino je bilo.

BUDIMPEŠTA. Če sem šla prejšnje leto z materjo na izlet do Londona. Sem šla tokrat skupaj z očetom v Budimpešto. On bi moral imeti strokovno ekskurzijo, a na koncu sva oba imela en fin izlet. Takšnega s palačinkami, obilno večerjo in dejstvom, da mi je še pivo teklo tisti večer. In da so bili vsi prepričani, da sem kar nekaj let mlajša kot v resnici sem. Čeprav nisva dobila nič pametnega, sva vsaj videla Budimpešto, se naučila kako je poslovati z Madžari in se potikala po ogromnem kitajski tržnici. Vse ima svoj čar.

KULINARIKA. To leto sem jedla kar nekaj samih fini stvari. Če omenjam Valencijo, smo tam jedli odlično paello. Bila sem na zelo fini večerji, ki je imela ogromno hodov. Tudi najini kuharski podvigi so bili zanimivi. Počasi dodajam in dopolnjujem stvari, ki manjkajo kuhinji. Ustvarjam in kuham. Pečem in se sladkam. Saj pravim, same dobre stvari.

VEČERI OB KOZARCU VINA. Tukaj bi rada štela vse najine trenutke, ki so bili mnogokrat večeri, ko sva spila kozarec vina ob večerji in se imela fino. Tukaj so vsi najini trenutki, ki jih ne zamenjam. Tukaj je vsak nasmeh pričaran na obraz. Vsaka iskrica v očeh.

Lea Michele - Auld Lang Syne



Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...