torek, 11. maj 2010

Dekorativna petica

Nekaj me močno spravlja ob živce. Dan po jutrišnem imam maturantski ples.
Po besedah večine ali pa vsakega na katerega naletiš, najboljša noč v življenju, to o čemer dekle sanja vse svoje življenje (poleg poroke, ki je vedno na prvem mestu, seveda). Mene pa ne gane.
Nimam nobenega veselja. Ne skačem po trgovinah in probavam obleke, se ubadam s frizuro in mejkapom. Edin zabaven del so čevlji, ampak še to nimajo več lepih. Ne razumem, zakaj je potrebno zapraviti za enkrat oblečeno obleko toliko denarja. Zakaj je potrebno imeti popolno frizuro, do potankosti urejene nohte in brezskrbno naličen obraz.
Je vse to res tako pomembno?

Na izbiro imam sicer dve obleki in dvoje čevlje, ampak vrednost vsega skupaj, komaj da preseže bankovec z vrednostjo enice in dveh ničel.
Izbrala sem nekaj takšnega, ki je nosljivo. Nočem imeti nečesa, kar bo obudilo spomine, kljub težko preživelim napadom moljev.
Čeprav čevljem s peto se je pa vedno težko upreti. Nikoli jih ne bo dovolj.

Slovenske železnice. Poden. V šolo sem prišla skoraj eno uro kasneje, kot bi po voznem redu vlaka morala priti. Resnično neverjetno.
Poleg tega, da ima vlak zamudo, ti meni nič tebi nič čisto nerazločno povedo, da bo peljal nadomestni avtobus. Juhej. To pomeni gnečo na relaciji Medvode-Ljubljana in ustavljanje na vsaki postaji, in to ne avtobusni, ampak železniški. Ravno toliko, da nismo zapeljali na tire.
In oni bodo gradili sodobno železniško postajo in celoten center vključno z nakupovalnim središčem. Pa so na glavo padli!? Če ne znajo poskrbeti niti za vozno progo in normalen vlak, kaj jim bo tisto pomagalo. Seveda sodobna železniška postaja in nanjo bo pripeljala razpadajoča kripa. Fak. Svetnovno, res.

Kako naj se z nasmehom prebijam skozi dneve, če kotički ustnic niso sposobni ostati v takšnem položaju.
Kako sestaviš, v prah zdrobljeno vazo?

Pravijo, da težko pogledaš v obraz ljudem, ki te opravljajo za hrbtom. Ampak mislim, da je težje gledati v obraz ljudem, ki se cele dneve posmehujejo pred teboj.

Wet Willie - Keep On Smiling

1 komentar:

Aljo pravi ...

Kul naslov posta;)
Lp, A

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...