nedelja, 20. oktober 2013

Štrudl, mafini in pečenka

Kako se začne sobota?
Tako, da porabiš pol dneva od trgovine do trgovine. Od tržnice do knjižnice in na eni otvoritvi kavarne.

Ko je dopoldne še sveže, se vsi napokamo v avtomobilčič in se spravimo proti mestu. Mati smo spravili za volan, da je imela malo treme. Malčka še ni vozila okoli.
Prehodili sva mesto po dolgem in počez. Še Kranjčka sva srečali. Domači jogurti in grobo mleta koruza za polento.
V knjižnici sem se zapodila med knjige za otroke do 8 let. Kot počnem sedaj že nekaj mesecev. To je moje študijsko gradivo, kaj naj. Vsi nasveti kažejo na to, naj čim več stvari preberem. Da sem seznanjena. In delam. In delam počasi in postopoma. Vsaka napisana beseda več nekaj šteje.

Toj ta igra...

En krog za vse, kar nam manjka v hladilniku.
Do kavarne Krtina, kjer je potekala otvoritev. Malo z zamudo. So se pa ves čas pladnji polni dobrot sprehajali med nami. Na enem finem čajčku in s polnim želodcem dobrot smo končali.
Potem pa še en krog po trgovini, ker smo ob klepetu izvedeli, da "imamo za izkoristit" 20% popust. Dva para kavbojk in dve trenirki smo nabrali. In prišparali.

Doma sem ostala na kosilu in sem spekla mafine potem pa sem bila že na poti. V Ljubljano.
Zadnje dni se samo potikam naokoli. Sploh ne mirujem. No, mirujem, samo okolica okoli mene se neprestano menja.

Šla sva na obisk. Fin obisk.
Delo in zabava. Skupaj. S prej spečenimi mafini in štrudlom. Aja pa še kokice so bile v igri. Midve sva klepetali ob delu in iskanju različnih rešitev. Ob manjšem brainstormingu, medtem ko sta fanta igrala igrice. Fifa pa NHL pa GTA V. Pri tem sem se jima pridružila in se vozila naokoli. Tekla in plavala pred policaji.

Fin večer s finim jutrom. Ki se je razpotegnil v dopoldne. Ampak potem so pogruntali, da je pečenka v mojem avtu in sem morala domov. Ja, mrežna pečenka je ostala v avtu pod sedežem. Ne vem kako je to mogoče, ampak jaz sem se smejala v telefon, ko so me klicali in mi to oznanili. Se zgodi?

Kaj je sledilo doma? To kar se gremo tiste vikende, ko smo vsi doma. Partija ali štiri remija.
Jaz sem zbirala trojke in dvojke. Dobesedno.
Ampak, ko potegnemo črto tudi jaz odnesem del dobička.

Boston - More Than A Feeling



Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...