ponedeljek, 9. julij 2012

Izlet in morje

Po dolgem času je prišlo do trenutka, ko sem se zopet namakala na morju. Zabaven občutek.
Čeprav to ni to, ko plavaš v precej nečistem slovenskem morju. Vseeno pa šteje. Iz vode so vozili kar cele samokolnice nagrebene morske trave. Nič kaj eleganten prizor, ampak smo bili malce hvaležni za boljši občutek glede "čistoče".
Ležanje v senci pod borovcem in opazovanje kako so se oblaki kar naenkrat pojavljali na nebu in v naslednjem trenutku izginjali, vmes pa je bil trenutek ugibanja oblik. Videla sem konja iz ene perspektive, letečega supermena iz druge pa še marsikaj je skupaj sestavila moja domišljija.


Na sprožilec pa sem pritisnlila trikrat. Vendar je samo ena slika v digitalni obliki.
Dvakrat je bilo tudi še z mobitelom, ampak to ne šteje.

Poležavanje se je urinilo vmes med to, da sem bila obdana z dekleti s katerimi smo prišle na ta enodnevni izlet in z bratom in njegovimi prijatelji. Drugo se je dopolnjevalo z igranjem ekspresne Enke in poskušanjem metanja mene iz pomola. Za slednje sem jo ucvrla iz pomola nazaj v zavetje sence borovca.

Ob izkupičku celotnega dneva pa ugotovila, da senca sploh ni bila takšno zavetje in da tudi mazanje z visokim zaščitnim faktorjem čistno nič ne pomaga, saj me sedaj prav neprijetno greje toplota pordele kože.
Točno ta nadležen občutek, ki ga vsakič znova doživim na morju. Ko se zvečer vse shladi, moja koža pa greje. In peče naslednji dan. In se lušči kasneje.
Še vedno pa slišim - kako sem bela. Verjetno me zaradi tega vedno znova opeče. Ker skoraj noben drug ni utrpel podobnih težav.
Ne glede na to kaj naredim, vedno se to zgodi. Morda se preveč trudim in je to končni rezultat.

Kar v mehiško smo šli. Še upirala se nisem kaj dosti. Samo vdala sem se v usodo in sledila grupi treh hodečih deklet pred menoj ter zrla v jedilnik. In priznam - ni bilo tako zelo napačno. Piščanec kot palčke/prsti posut s sezamom, krompir in neka roza "salsa" omaka. Zanimivo.
Verjetno ob dodatno pomoči ne bi ravno vsega zmazala s krožnika. In kasneje se mi je tako zaluštal Vindi puding, da ni kaj. Pa še žogica sladoled. Nisem ga srečala že kar lep čas.
Šoping pa - stanju na računu se ni poznalo. Nič ni bilo kupljenega. Doma imam tako rekoč polno omaro in niti pretirane želje po novih stvareh. Nekje obstaja lista na kateri sta samo dve stvari. Ena še ni znižana - v drugačni verziji sicer je, ampak jaz čakam na tisto specifično. Druga pa je v trgovini, ki jo nimajo v Kopru pa tako nisem mogla preveriti.

Torej izlet na morje - pod potegnjeno črto je končni rezultat kot fin "odklop" za en dan.

Fun. - All The Pretty Girls


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...