petek, 20. julij 2012

Noč pred blejsko nočjo

Pride prav takšen dan, ko znoriš zaradi vse tehnologije, ki dela nekaj po svoje. In greš zvečer na Bled - čisto tako, mimogrede.


Dejansko sem se danes kar malo nadelala. Čeprav ni bilo nič drugega kot igranje z mojimi živci in potrplenjem. Ob dejstvu, ko Windowsi ne delajo in jih hočeš še enkrat naložiti dobiš tisti "najljubši" moder zaslon. Tudi če hočeš vstopiti skozi "varni način" ti računalnik gostoljublje izkaže prav s to "modro" gesto. In ko končno prideš do inštalacijskega menija, klikneš parkrat naprej - takrat zajamra in gre ponovno v uvodno špico. No, ko sem ta postopek ponovila tretjič, sem pač zgubila živce in obupala. Pa takšna "Okna".

Drugi problem je bil - do konca spelji nalepkice. Po oblikovalskih problemih sem se lotila tistih, ki pridejo skupaj z izvedbo. Ko je šlo prenašanje iz enega na drug računalnik in iz enega v drug program bolj tekoče, takrat se je vse skupaj zapletlo med strojno in programsko opremo. Imaš en tiskalnik, kateri je v drugi sobi in je vezan na USB ter printa vse do A3+. Imaš printer velikega formata, ki se ne zastopi z malimi formati. Potem pa imaš rezalnik, ki zazna vse oznaka - vendar ni nikakršnega nadaljnjega dela od njega.
Skratka po kar nekaj poizkusih, tuhtanju, kompromisih med računalniki - no, na koncu mi je le uspelo, da sem vse skupaj natisnila in izrezala. Tako, da nekako lahko črtam eno stvar iz mojega dolgega seznama.
Jeeej.

Po nakupovanju, ker smo imeli kupone s popustom in ker so talali jokerje, sva z mami končale na Bledu. Sedaj je obdobje Blejske noči in po radiju je bilo nekaj o laserskem šovu na skalo gradu, tako da sva bile dokaj hitro na poti. Takoj, ko so bili ključi najdeni.
Prav fin izlet je bil. Po promenadi. S pogledom na osvetljen grad. Na skali pod njim pa zelene podobe laserja. Fino za videti.
Ob spremljavi slovenskih popevk, katerih besedila so vsi naokoli prepevali.
Brez kremšnite, s sladoledom.

Majda Sepe - Ribič, Ribič me je ujel


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...