sreda, 11. julij 2012

Malinov piknik

Odkrili smo malo miško, malega kuža, ki je prišel na obisk. Prišla. Ker je psička. Zvezdica mala - Stella.
Bratranec je prišel na obisk z malo živalico. Tako drobcana, da bi čisto verjetno bila lahko igračka na baterije. Poleg tega pa je v hipu dobila pozornost vsakega, ki jo je prišel pogledat. Še naš "veliki" pes je bil radoveden, kaj se sedaj to bitjece sprehaja pri mami. Čeprav mu je bila najbolj zanimiva mini posodica za vodo, ki je bila prilagojena njegovi velikosti jezika. In je vedno planil po njej in namočil vse naokoli.


Ekspresni fotostudio z možnostjo razvijanja slik smo ustvarili. Priložnosti fotograf pri roki je slikal vse prisotne vnuke. Kartica fotoaparata je končala v računalniku ta pa s kablom povezan na tiskalnik. V tiskalniku pa papir za slike. En dva tri je imela mama našo sliko v novem okvirju.

Dirty Girl. Saj sem ta film že zadnjič gledala, ampak nisem imela prav nič proti ponovnemu ogledu. Impresionirana nad izrazi moke.
Ker bo to sedaj kmalu na sporedu. Če ni že.

Kuhinjski obrat. Moka. Jajce. Drobtine. In cvrčeče olje.
Kosilo za šest oseb je bilo na mizi. Vsi pa po malem lačni.

Začele smo z maratonom filmov iz angleške zgodovine.


The Young Victoria. Mlada Viktorija iz časov te angleške zgodovine in izbire prestolonaslednika. Ko so imeli težave in spletke okoli predaje prestola. Ko je bilo vse skupaj tako pomembno, da bodoča kraljica ni smela niti sama po stopnicah.
Mogoče ta film ne vsebuje toliko razburljivega dogajanja. Zdi se mi, da precej preskakujejo, da te vse skupaj malo zmede. Ampak nas je po koncu filma tako zelo zanimalo kako si sledijo nazivi te monarhije.
Kralj. Kraljica.
Princ. Princesa.
Vojvoda. Vojvodinja.
Markiz. Markiza.
Grof. Grofica.
Vikont. Vikontesa.
Baron. Baronica. 
Obstajal naj bi še baronet, ki je še za stopnjo nižji od plemiča.
Skratka en kup raznoraznih nazivov.


Sprehod z Ronom do reke. Breakfast angleščina.
Po tistem, ko smo na vrtu postavile šotor. Oblaki.
Napihnile blazino ter popile kavo, pojedle sladoled. Potem smo si poiskale primeren prostor v notranjosti hiše, ko je grmelo in je padala toča ter zaspale.

The Outfield - Your Love


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...