četrtek, 21. november 2013

Momenti in trenutki

Včasih ima zapiranje zavihkov ali programov zelo pozitiven učinek. V tem smislu, da si sprazniš glavo. Zaključiš z delom.
Zadnjič sem ugotovila to, ko sem začela zapirati okna brskalnika. Ker sem rabila nov začetek oziroma sem se rabila osredotočiti na nov predmet. Kako enostavno je to lahko. Včasih.

Kaj pa je to?

Preživiš dan, ko ugotavljaš kako najbolje prodati, predstaviti produkt. Naša mnenja so se delila, vsaka je zagovarjala svoje stališče, a skupaj smo iskale kompromise. Ali vsaj upale, da lahko ena drugo prepričamo. Nekaj je že moralo biti, saj smo na koncu prišle do ene rešitve.

Niso dnevi pomembni. Pomembni so trenutki. Še pomembnejše pa so zgodbe. Zgodbe, ki jih pripovedujemo. Ki jih slišimo. Ki jih govori življenje. Vse okoli nas so zgodbe. Takšne, ki se nas dotaknejo. Takšne, ki nas ganejo. Takšne, ki spremenijo naš pogled.

Vsi trenutki.

Slišala sem nekaj zanimivega. S kakršnimi ljudmi se družiš, takšen postaneš, saj znaš navade vsrkati, kot goba. S kakršno energijo se obkrožiš, takšno obdajaš.
S tem se mi je razjasnilo par stvari. Kar naenkrat sem dobila tisto kristalno ostrino. In razlog določenim stvarem.
Oddajaš, kar prejemaš in prejemaš, kar oddajaš. Vedno tako in nič drugače.

Danes? Malo čutim posledice, da vsi okoli kašljajo, smrkajo. Malo sem izčrpana. Malo glavobola. Malo vsega. In en počitek rabim.
Ker danes vidim Dinozavre. Povsod.

Vi pa ga lahko v soboto in nedeljo. Ja?

Norah Jones - Come Away With Me



Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...