ponedeljek, 7. julij 2008

Prenosnik po dežju

mood: začudeno

Ker sem se jaz pač odločila, da "nujno" potrebujem prenosni računalnik, sem se podala na lov in v raziskovanje za dovolj dobrim računalnikom zame.
Po prebranih člankih v Monitorju, po prebranih postih na raznih forumi, ocenah in podobnih zadevah sem se nekako odločila za Dellov prenosnik XPS 1330.

Potem sem raziskovala in odkrila, da večina (ok skoraj vsi) modeli, ki jih imajo pri nas imajo intergrirano Intlovo grafično, kar mi ne korisiti kaj preveč. Našala sem seveda model z grafično Nvidia GeForce (od tega imam grafično tudi v tem računalniku in sem povsem zadovoljna z njo), ampak kaj, ko je to takoj par 100€ dražje.

Potem pa je oče nekaj raziskoval, ker se pač odločil kupit še en Dellov monitor in to je nekako naneslo na raziskovanje po nemškem trgu. Seveda sem bila precej šokirana, ko sem ugotovila, da tak model kot ga pri nas prodajajo za 1000€ tam stane 600-700€ (to je sedaj okvirno) in za tistih naših 1.200€ dobiš resnično "hud" prenosnik. Tako, da sedaj še ugotavljam, če se ga da naročiti in če bodo kakšne težave s tipkovnico (nemške črke in to).
Tako, da mogoče se bo ta malček nekoč (v kratkem mogoče) znašel tudi pri meni na mizi.

Če pa še ne bom pa vsaj lahko ustvarjala z lastno Wacomovo grafično tablico, ki upam, da pride še do konca tega tedna.


Seveda je danes tudi deževalo in grmelo, zato imam še vedno podvig slikanja strele (kar mi sicer ne ratuje najbolje, ampak dobro) so pa nastale zanimive fotografije neba po dežju.



Važno, da gre meni že cel večer po glavi pesem od Domna Kumra - Po dežju. Sicer bolj melodija kot besedilo, saj ne vem kakšno je. Ampak to pomoje samo zato, ker sem gledala neke posnetke iz "pozdravca" in sem ravno med nastopom tega odkrila, da je nekaterim v "prvi" vrsti dogajalo. Zanimivo ja. Tako, da mi sedaj dogaja in mi gre ta pesem po glavi in jo imate tudi tukaj.

Domen Kumer - Po dežju

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...