petek, 29. april 2011

Kraljevska poroka

Poroka kot iz pravljice.
Svet se je danes ustavil za en cel trenutek. Užival v trenutku veličastnosti, ki jo zna pričarati le angleška zgodovina in ji noben film ne seže do kolen.
Vsi, ki smo gledali smo videli, kako se je pred našimi očmi odvila pravljica. S srečnim koncem. Tistim, ko se poročita in živita srečno do konca svojih dni. No, tukaj se je potem začelo življenje. Tukaj se je obrnil list, in lahko bomo trdili, da smo videli pravljico. Da smo videli poroko, ki ji ni para.

vir: totallycoolpix.com

Poroko, ki jo je spremljala tretjina prebivalsta po svetu. Skoraj milijon ljudi na samem prizorišču.
Verjetno smo vsi, ki smo občudovali ta trenutek, za hip v sebi čutili tisto čarobnost, ki smo jo kot otroci čutili, ko smo brali pravljice. Ko je bilo vse lepo in prav. Ko je bil trenutek naš in smo od blizu gledali junake kako so se bojevali za dobro ter nam pričarali ljubezensko zgodbo. Tukaj smo se počutili, kot da smo priča temu. Kot da smo mi pomembni, da se je ta zgodba lahko do konca razvila. Kot da smo morali biti poleg, in gledati to čudo, ki se ji reče poroka.

Ne glede na vse, prikazali so poroko, ki jo še dolgo ne bo nadomestilo nič. To bo poroka, katere se bomo spominjali še dolgo. Predvsem generacije, ki nismo doživele Dianine poroke, pač pa o njej samo slišale.

vir: reuters.com

Vse je bilo tako super pripravljeno in zrežirano in uštimano. Še vreme je sodelovalo.
Čeprav sem se pri "mašnem" delu dolgočasila ravno tako kot sama mladoporočenca, je bilo vse ostalo super-fino-mega-čudovito.
Še sama kraljica Elizabeta II je v tistem rumenem kostimu izgledala kot sonce na tako vremensko turoben dan. Neverjetno kakšno spoštovanje si prisluži in kako dobro izgleda. Resnično kraljevsko.
Zanimanje za kraljevsko življenje in ozadje z novo generacijo narašča. K tem pa pripomore še letošni oskar, ki je šel v roke filmu s to tematiko. Tako da lahko rečem, da je to leto in še bo prav kraljevo. Veličastno.

Z največjim entuziazmom sem sedela pred velikim televizijskim sprejemnikom in vsrkavala življenje novodobnih princes ter kraljeve smetane, vase.
Tudi takšnih s smešnimi klobuki. Čeprav so klobuki vedno smešni. Na nek način. Ker so nenavadno pokrivalo na glavi.

Priznam. Kate je imela najbolj prečudovito poročno obleko. Res tako, ki je vzela dih, ko se stopila iz avtomobila. Preprosto, a ravno prav elegantno. Z milino, kot bi jo nosila Grace Kelly. No, nekaj podobnega je res nosila. Kar pomeni, da je obleka brezčasna.
S čipko. A ni to nekaj najlepšega... Kreacija Sarah Burton. Alexander MxQueen.
Dolga čipkasta rokava. Preproste gube. Pravšnja dolžina vlečke. Tiara, ki jo je nosila sama kraljica. Tudi šopek je bil videti preprost. Po tradiciji bo položen na grob neznanega padlega vojaka, čeprav se pojavljajo govorice, da bi ga položila na grob prinčeve matere, Diane.
Še jaz bi imela takšno obleko. Res so z vsem zadeli. Tudi s sestrino obleko.

vir: wireimage

Bolj kot obred, mi je pozornost pritegnila vožnja s kočijo. Ko sta pozdravljala navdušeno množico. Ko sta delila trenutek s celim svetom in sta ljudstvu na obraz zvabila nasmeh in pri nekaterih tudi solze. Predvsem sreče.
Čeprav je zanimivo dobila prstan samo Catherine, vojvodinja Cambriška.
Prvi poljub. Sledil je tam visoko nad množico. Na balkonu Buckinghamske palače. Nad tisto množico, ki ga je zahtevala. Kot so včasih hoteli kruha in iger so danes hoteli le preprost poljub.

Odpeljala sta se v nov dan. Novemu življenju naproti. Pravkar poročena.

vir: popeater.com

Ja, popolnoma sem podlegla pravljici. Vzdušju.
Pustite mi sanjati, vsaj danes.
Tudi o princu na oslu. Ob tej misli se iz mene izvije smeh.

Chris Madin - Dressed In White


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...