petek, 13. avgust 2010

Padajoče zvezde

Še malo sem preležala zunaj v navidez ustvarjeni spalni vreči. Samo navidez. Ja, pošteno se je shladilo.
Petek trinajstega je danes. Še 13 utrinkov in 8 pesmi. 32 minut 53 sekund.
Cuando me enamoro aveces desespero, cuando me enamoro, cuando menos me lo espero, me enamoro. Se detiene el tiempo, me viene el alma al cuerpo, sonrio, cuando me enamoro (Enrique Inglesias - Cuando Me Enamoro)

In to ne trinajst običajnih utrinkov, ki so podobni zvezdicam, ki se utrnejo z neba. Ne to so utrinki pri katerih imaš občutek, da se ti je srce ustavilo in si za nekaj trenutkov pozabil dihati, medtem ko si z odprtimi usti opazoval ostanek na nebu.
Have I found you flightless bird, grounded, bleeding or lost you, american mouth big pill stuck going down (Iron & Wine - Flightless Bird, American Mouth)

Mogočna svetloba se je vila čez nebo. Žarek, ki je v trenutku dobil vso mojo pozornost in tudi popolno navdušenje. Obležala sem popolnoma očarana.
Baby I've been here before, I've seen this room and I've walked this floor. I used to live alone before I knew you (Jeff Buckley - Hallelujah)

Resnično je šel žarek čez nebo. Zažarelo je in ni ostalo samo pri tem. Ko je tista žareča krogla izginila iz vidika je za seboj pustila še sled, ki se je za nekaj trenutkov več zasidrala v črnino neba. Opazovala sem samo nemo. Nisem si bila sposobna zaželeti nič.
There's no need to complicate cause our time is short this oh this this is out fate, I'm yours (Jason Mraz - I'm yours)

Samo opazovala sem jih. Najlepše, najbolj čudovite in svetovne utrinke, ki sem jih do zdaj videla. Če ne bi videla, ne bi verjela, da je kaj tako čudovitega. Ob pojavi vseh teh nočnih pojavov, ima noč res čisto samosvojo moč.
I love this place but it's haunted without you my tired heart is beating so slow (Amanda Seyfried - Little houses)

Bila sta najbolj čudoviti stvari na nebu. Trajala zgolj trenutek, ampak pustila vtis. En je izgledal modro-zelen in hladen, drugi pa belo-rumen in nekako topel. Vsak v svoji smeri in z nekaj minutnim zamikom. Zgolj pa minutkic je bilo, ko sem lahko znova zajela sabo in se začela smejati od samega veselja.
Cause I'm free as a bee flying over the trees and all the summertime boys all looking at me and my world hears on buzzing to the sound of my heart (Lena Meyer-Landrut - Bee)

Še lepše pa je videti dva utrinka naenkrat. Mali in veliki. Utrinek. En gor, drugi dol. In to ob istem času. Kot nalašč. Kot zmenjeno. Ampak zgolj naklučje. Verjetno? Jupiter pa je odtaval v svojo smer. Pa sploh ne vem, če je Jupiter.
Ampak verjetno bi jih bilo videnih še več, če bi ležala nekje sredi travnika, ne z motečo ulično lučjo. Ki jo sicer uspešno zakrivam.
Don't you worry about the distance I'm right there if you get lonely give this song another listenclose your eyes listen to my voice, it's my disguise I'm by your side (Plain white t's - Hey There Delilah)

Plejade. Subaru. Gostosevci. Tri imena za eno in isto stvar. Kupček majhnih zvezdic, ki ima obliko velikega ali pa malega voza. Ampak tako drobčkena skupinica, da je potrebna vse koncentracije, da si prepričan da jo vidiš. In ja, ure astronomije v osnovni šoli so mi še kako koristile.
Just gonna stand there and watch me burn but that's alright because I like the way it hurts just gonna stand there and hear me cry (Eminem ft Rihanna - Love the way you lie)

Kingstoni - Luna nad obalo

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...