sobota, 7. avgust 2010

Sonček v zraku

6.8.10



Meglice so se valile povsod in to cel dan. Vse skupaj pa se je mešalo z nekaj modrine in dežjem. Prav pestro, nepričakovano vreme je bilo. Mislim nepričakovano v tem smislu, da niti za 2 minuti vnaprej nisi mogel točno napovedati kaj lahko ugledaš.
Na Lovrenška jezera smo se odpravili dvakrat, ampak nikoli prišli niti blizu. Prvič je bil dež in drugič je bil dež. Sicer nikoli zares.
Pot nas je vodila tudi na razgledni stolp. Megla levo. Desno. Spredaj in dol. Bilo je vse prej kot razgledni stolp. Mislim, da sem imela nekaj problemov s premagovanjem takšne višine ob tem, ko sem se povzpela po krožnih stopnicah do vrha. Nek strah pred višino ostaja.




Sadje z vanilijevo kremo. Božansko. Maline. Borovnice. Jagode.



Harry Potter. Kako pogrešam te zgodbe. Kako so me vsi čudno gledali, ko sem se sama sebi noro smejala ob vseh izjavah. Živo sem si predstavljala vse prizore in sočustovala z junaki. Teoretično poznam vse zgodbe, ampak praktično... praktično pa je to čisto nek drugačen svet, vsakič ko prebereš knjigo. Zame ostajajo neverjetne in magične. V njih je čar in definitivno so vredne večkratnega branja. Ne ravno za vsakogar, zame pa.
Dumbledore se je moral nasmehniti, ko je zagledal Harryjev osupli obraz.
"Prepričan sem, da se to takemu mladeniču zdi neverjetno. A za Nicolasa in Pernelle bo to kot trdo zaslužen počitek po zelo, zelo dolgem dnevu. Navsezadnje ni za človeka, ki ve, kaj hoče, smrt nič drugega kot še ena velika pustolovščina. Veš, kamen ni bil tako čudovita stvar. Vsak človek si seveda najbolj želi bogastva in dolgega življenja. Ampak žal imajo ljudje nezdravo navado, da pogosto hrepenijo po tistem, kar je zanje najslabše."
(J.K. Rowling: Harry Potter: Kamen modrosti; str. 145)

Gora Zlomljen hrbet. Mislim Brokeback. Nepopisljiva zgodba. In neverjetno zgražanje mojega brata. Ne vem zakaj, ampak ta film moškim res ni v veselje.

"Resnico," je zavzdihnil profesor, ko je Harry obmolknil. "Resnica je vedno lepa in strašna obenem, zato moramo biti z njo previdni. Vseeno pa ti bom odgovoril, razen če za to ne bom imel dobrega razloga. V tem primeru mi moraš oprostiti, kajti lagal seveda ne bom."
(J.K. Rowling: Harry Potter: Kamen modrosti; str. 146)

Des'ree – Kissing You

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...