ponedeljek, 7. februar 2011

Prešernoslovci

Jutri pa bomo slavili najbolj slavnega slovenskega pijanca, ki je dobil še svoj praznik. Pa šalo na stran.
Zgornji izraz se mi je zdel blazno zanimiv, saj sem mislila, da se teta po televiziji šali. Pa očitno ne. Ker še SSKJ trdi, da to obstaja pri tem pa ga podpira Wikipedija s seznamom. Kaj se človek ne nauči vsak dan.


In ja na vsak način se trudim scitirati Vrbo pa mi nekako ne uspeva. Bom jutri znala.
Mogoče bi se bolj zgodaj izvalila iz postelje in skočila pogledati kaj se dogaja v Kranju. Enkrat za spremembo.
Še bolje pa bi se bilo potikati po Ljubljanskih muzejih, ki so jutri zastonj. Ker še vedno nisem videla bianale ilustracije. Šla pa bi tudi v Vrbo. Čeprav ne vem zakaj.


Zadnji dnevi so prečudoviti. Res.
Tako blazno toplo in sočno je. Če sem danes naokoli skakljala samo v jopici pa smo komaj začeli s februarjem.
Dve leti nazaj sem se potikala v Krškem. Kako zanimivo.


Superbad je en tak glup film. In bolj butasto od njega je samo še parodija. The 41-Year Old Virgin Who Knocked Up Sarah Marshall and Felt Superbad About It. Z najdaljšim naslovom.
Čeprav igrata Michael Cera in Emma Stone, ampak je vse tako nemogoče splanirano. Kako sem uspela prenesti in pogledati, ostaja uganka. Američani imajo precej čuden smisu za humor. Očitno.
Saj se samo oni spomnijo narediti parodijo na komedije, tako imenovane glupe filme. Ker vsi ti, ki so v naslovu niso ravno gledljivi. Ker če bi cenzurirali film, bi več kot tretjino besed vse skupaj samo piskalo.


Je pa bil vsaj Glee zabaven. Fine pesmice imajo.
In blazno zanimivo je, ko nekaj vidiš prvič. Ker se popolnoma skoncentriraš. Za vse skupaj se ti zdi, da traja blazno dolgo. Večinoma v pozitivnem smilu. V drugo že vse hitreje mine. Ne vem kaj je s tem. Mogoče, ker pričakuješ. Mogoče ker veš.


Danes pa imam tako preveliko fotografij, ker mi je bilo škoda kakšno izločit. Od malo čez 200 posnetih. Pa se mi je zdela kolekcija tistih s soncem povezanih prav interesatna. Nekako se mi zdi, da brez teh fotografij sploh ne morem.


In nekdo je v gozd navozil fine lepe take vintidž kovčke. Čeprav se mi zdi, da so že napol razpadle - se to ne dela. Prav!?


Palačinke sem pekla. Take male in debele s koščki čokolade. En čokoladni Miklavž je doživel svoj kruti konec, ko sem ga grobo zdrobila na koščke in zmetala v maso. In izpadlo je super. Še enega imam za porabit. Ker mi čokolada, ki je v teh miklažvih in božičkih ne gre najbolje. Ampak na ta način je pa še kako uporabna.
DEBELE RAHLE MAJHNE PALAČINKE
En recept na hitro:
  • 1 jajc
  • 1 lonček moke
  • 1 lonček mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1 žlica vanili sladkorja
  • 1 zdrobljen miklavž od lanskega prenajedanja
  • malo olja
  • ščepec soli

To bo nahranilo vsaj dva. Pri nam je imela cela družina nočni prigrizek. In s smetano so božanske. Ker, če bi bili v Ameriki bi polili tono sirupa, pa ga nimamo in nismo tam. Tako, da je alternativa veliko boljša. In na ponev za palačinke pridejo tri male palačinkice. Kako? Z nekaj vaje. Moje še vedno niso okrogle, ampak gredo pa v slast.
To je samo zato, ker vem, da bom spet iskala recept.


Glee - Bills, Bills, Bills


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...