sreda, 23. februar 2011

Bebavo

Pridejo dnevi, ko se je tako težko pobrati iz postelje. Meseci pravzaprav.
In danes je bila popolna definicija takšnega dneva, saj je bilo zavetje tople oddeje tako nizpustljivo. Pa saj sem naredila vse pravočasno, ampak vseeno se mi ni izšlo.
Vlak sem zamudila. Obupala na licu mesta in se vrnila domov.


O dogajanju sem bila obveščena. Da nimam vaj. Da imam vaje. Da nimam vaj. Da nisem v skupini, katera bi imela danes vaje. Skratka ena ogromna zmešnjava in še sami ne vedo zakaj se gre.

Sem pa bila na poti. Za iskanjem skritega avtomobila. Ki je bil nemškega porekla in svetlo kovinsko siv. Samo je bilo preveč vsega in preveč dela za enega, da bi vse natančno preučil.


Pa sem od same živčnosti začela pospravljati kuhinjo in drgniti štedilnik. Oziroma tisto rešetko, ki je nad plinom.

Dokler ni padel projekt. Iskanje skritega avtomobila v dvočlanski zasebi po Gorenjski.
Z mami sva preiskali celoten Kranj. Vsaj nama se zdi, da sva pregledali vse možnosti, kjer bi se lahko skrival ta vozeči stvor. Nadaljevali sva z ostalo Gorenjski in sva dali skozi še vse od Škofje Loke do Bleda. Vključno s Tržičem, Radovljico in Lescami. Pa nič.
Ne duha ne sluha o sivem BMW-ju. Še vedno ne morem verjeti, da so skrili takšen avto. Ampak videla sem ga že na našem parkirišču. Pa nič. Nimam te sreče.


Sneg na avtomobilu. Srca avtomobilskih koles. Kolesnic. Pršice na tleh. S soncem obsijana zamrznjena pokrajina. Ampak tudi sonce se je prav sramežljivo skrivalo. Občasno.

Se je pa Avdič pojavil v Kranju in se "posmehoval" vsem detektivom. In en Audi smo preiskali do zadnje špranje, dokler nas ni dejanski lastnik oddal. Hecno je videti 10 ljudi, ki skačejo okoli avtomobila in iščejo sled, ki bi vodila za možnostjo, da postanejo lastnik tega avtomobila.
Ampak še sama ne morem verjeti, kaj smo vse pripravljeni narediti za možnost imeti avtomobil. Kako smo ljudje zaslepljeni. Kako lahko se nas dobi in ovije okoli prsta. Daš možnost avtomobila in takoj vsi zgrabijo priložnost za noge.


Najbolj zanimivo pa je bilo to, da so se pesmi blazno ujemale z izraženimi mislimi. Tiste, ki sem jih slišala. Čudila sem se cel dan.

Nekako me žre, ker sem mislila, da bo vsaj tokrat kaj iz tega.

Roxette - How Do You Do!


2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Kaj je s tem iskanjem avtomobila? Mi lahko pojasniš :)

Kaja Zalokar pravi ...

Radio 1 ima pač nagradno igro in skrije avtomobil nekje v Sloveniji in če ga najdeš je tvoj (+ zavarovan in registiran za eno leto; ampak pač tvoj dokler je vozen)
http://www.radio1.si/strani/Oddaje.aspx?ID=9294&LNK=0
+ vsako uro ponudijo poslušalcem možnost, da odgovorijo na vprašanja in se pozanimajo za več podrobnosti....
Sj traja samo še do druzga tedna, če bodo še kakšn avto skril...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...