torek, 1. februar 2011

Sto romanov

Posvečala sem se predvsem učenju. V leže. Sede. Stoje. Kot na plaži. Vse možno. Ker sem se blazno dolgočasila ob snovi. Zato sem vse skupaj popestrila z barvanjem, počrtavanjem in obkorževanjem.
Ker kdo hoče poslušati o ROMu in RAMu že pri 6 podobnem vprašanju ter nekaj nalagati o generacijah računalništva. Ker tisto, kar že tako znam, znam. Ostalo je popolnoma odveč, ker se mi zdi, da se ne bo za dolgo obdržalo v glavi.


Občutek za dneve in mesece sem izgubila. Zopet.
Če mi je kdo rekel, da je februar, sem ga čudno gledala. Dokler nisem prisilno obrnila lista na koledarju in se poslovila od Večernice ter dala prostor Zimi. Ne dobesedno, ker čakam na pomlad in toploto sonca. Toplot, ne vročino. Občudujem ilustracije na koledarju.
Poleg tega sem se zavestno prepričevala, da je danes torek in ne ponedeljek. Čisto sem zgubljena.

Danes sem bila preprosto srečna. Ko sem z navdušenjem brisala prah s knjig in brala naslove.
Imam Gospo Bovarijevo v izdaji iz leta 1964 iz zbirke 100 romanov. Pa jih je samo prvih 20. Še pri teh manjkata dva in en del. Ampak ja. Čisto presenečena sem bila. Pa prav interesatne naslovnice imajo.
Čeprav smo od naštetega brali samo Camusovega Tujca in Flaubertovo Madam Bovary. Jaz sem brala še Wildovo Sliko Doriana Graya, pri angleščini. Nekoč, nekdaj. O ostalem smo samo slišali. Ali pa bi morali brati pa že tako ni bilo časa, ker nismo nikamor prišli. Skoraj nikamor.
Šele zdaj vidim, kako velik vpliv je name nardila ta srednješolska slovenščina in prisilno domače branje. Če bi to vedela takrat, bi se verjetno streznila z mrzlo vodo.
Sedaj vem s čem se bom nekoč dajala. Nekoč.


Čeprav po drugi strani pa še vedno pogrešam dve knjigi. Prvi in drugi del Harry Potterja - če kdo kaj v o tem naj se mi prosim javi. Ker res pojma nimam, komu sem jih posodila.
Ali pa če se kdo želi znebiti celotne zbirke o Potterju se močno priporočam. Samo v vednost.


Imela pa sem čas pogledati nove epizode serij. Nekje med premori. Tako, da se mi zdi zanimivo kakšni pari se pletejo ali so se napletli pri posameznih serijah. Torek je čas za Gossip Girl, 90210 in Pretty Little Liars. Samo Housa sem pogrešala.

Citat za popestritev dneva. Kadar poštnina stane več kot sam izdelek.

Katie Herzig – Hey Na Na


1 komentar:

Lava pravi ...

všeč mi je tale tvoj blog :) veš kaj nekaj bi te prosila, če bi imela čas. Zbiram samo naslove, da sestavim celoten seznam za zbirko 100 romanov, pa vidim, da jih nekaj imaš, bi mi napisala naslove?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...