sobota, 11. september 2010

Faktografski podatki

Pa je spet aktualen enajsti september. Dogodek, ki je zaznamoval Ameriko, New York. In cel svet. Pustil nas je šokiran in spominjam se tega, ko smo bili vsi priklenjeni na televizijske zaslone in čakali kaj se bo zgodilo. Vsem dobro znani posnetki so krožili na vseh programih.
Vse skupaj je še vedno sumljivo. Teorija zarote je v zraku, ampak verjetno nikoli ne bo razjasneno.
Ker tisto letalo, ki se je zaletelo v Pentagon je za lase privlečeno. Kje dejansko so ostanki letala?

Na vrat na nos. Nora, ampak res nora predstava. Avtorska.
Pač vaško gledališko društvo Gardelin nas je zopet razveselilo z novo premiero, ki pa je bila enkratna predstava, ena in edina.
Umrli smo od smeha. Ploskali in izkazovali navdušenje že med samo predstavo. To sicer ni v gledališkem bontonu, ampak resnično je bilo vredno aplavza.
Končali smo stoje z ritmičnim bučnim aplavzom. Celo dvorano je pognalo na noge. Dvakrat.
Bila je namenjena bivšemu sosošolcu, iz paralelke je preveč zakomplicirano za reči, ki je bil sprejet na AGRFT. Tip ima talent in podpiram odločitev tamkajšne komisije.
Vse skupaj pa je počastila tudi "celebrity" večera in sicer Sabina Kogovšek Zrnec, mogoče tudi znana kot "boljša" polovica od Zrneca. Čeprav je sama uspešna na igralski poti.
Danes delam same reklame, jej.
Pač hočem povedati, da so se poslovili od, po pravici povedano, najbolj zabavnega komika v društvu, ki je v smeh spravljal zvesto občinstvo. In če mene vprašate ga bomo gledali na odrih ali platnih.
Zakaj bi hodili na nevemkakšneznaneinslavne predstave, če pa imamo te na dosegu roke in popolnoma zastonj.
Bilo so trenutki, ki so pri celotni dvorani vzpodbudili tisti del, ko ti zastane dih. O, smeh. Poljub. Upoštevano dejstvo, da so bili samo tipi na odru skozi celo predstavo. In da je bilo predvidljivo pa vseeno. Zabavno.
In princip slovenskega filma je še boljši. Čeprav ne veš zakaj se gre, je point v tem, da govoriš o njem in se sprašuješ.
Za samo vzdušje pa so poskrbeli še dobri komadi. Sploh Lovro, katerega vedno čakam na koncertih BFM, ampak ga ne dočakam.
Skratka, nepopisljivo.

Big Foot Mama - Lovro

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...