torek, 21. september 2010

Skoraj do zore

Praga. Tretji dan.


Karlovy Lázně. Največji disko v centralni Evropi. Tako so nam že od daleč zagotovili napisi na stavbi.
Bilo je malce nezaiteresiranja in udobja postelje, pa smo se vseeno znašle pred vhodom z letakom v roki, ki nam je zagotovil toliko popusta, da se je cena izenačila s plačilom garderobe.
Odprta so bila tri nadstropja. Od Justina, Britney do Lady Gaga.
Z glasbo, ki se vrti ali pa se je vrtela na radiih.
Z tuctucom, ki je sedaj povsod.
Z oldies glasbo. Tam smo tudi končale. Vse do zgodnjih jutranjih ur, da smo ujele prvi metro.
Naplesale smo se in to dobesedno. Nakoncu smo že skakali in se vrteli po plesišču, da je bilo naše. Ne samo tisto miganje na mestu, ampak vrtenje in skaknje na pesmi, ki so bile tako blazno poznane in znane. Mislim, da sem poznala prav vse, ki jih je bilo moč slišati iz zvočnikov.
Spoznale prijatelje iz Belgije. Novi gej prijatelj v zelenih hlačah, ki je bil popolnoma presenečen, kako ne moremo tudi same imeti kakšnega - "every girl has gay friend".



Dočakale smo prvi metro ob petih zjutraj. Potem pa bedele še tisto urco in malo do zajtrka, ker se ni splačalo zaspati poleg tega pa smo bile precej sestradane.
Zadnje dni pijem precej čaja. In danes zopet pravega. Ob toastih s sirčkom in nekakšno hrenovko. Okusno.


Spanje, ki se je tako blazno prileglo do opoldneva.
Potep po Pragi. Tisto, kar smo želele videti je bilo v prenovi. Zlata uličica. Tako, da smo šle zastonj na grad. Pa še to smo imele težave najti.


Ampak smo šle na kosilo in sem si privoščila nekaj češkega. Golaž s kruhovimi cmoki. Okusno. Precej začinjeno, ampak resnično nasitno.
Izkoriščale smo karto in se šle peljat še s tramvajem, ker do sedaj smo se prevažale le z metrojem.


In končale v starem delu mesta, kjer smo se malce potepale naokoli, dokler nismo prišle do tistega dela s celo ulico trgovin.
Takrat pa je nastala težava, saj iz neznanih razlogov nismo mogle do metroja. Razlog smo zagledala malce pozneje, ko se je gnetlo gasilskih, policijskih in tudi reševalnih vozil okoli naslednjega dostopa do metroja. Ne vemo, ampak nekaj se je zgodilo in smo šle lepo počasi peš do naslednje postaje, kjer smo se vkrcale na drugo progo.



V neki trgovini sem videla pikčaste in volančkaste dežničke in polno luškanih drobnarij. Kako prikupno. Apropos.


Bilo pa je precej vroče. Z jasnim modrim nebom. Prijetno.

Abba - Dancing Queen

Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...