sobota, 13. november 2010

Devet kilometrov in sedemsto metrov

Danes je Martinovo. Baje.


Gozd s posebnim namenom. Zanimivi so ti napisi na tablah.
Sprehod okoli Brda. Ker se ljudje sprehajajo okoli ne po poteh znotraj ograje. Dejansko smo tako blizu, da se še nikoli nisem znašla na drugi strani ograje in si ogledala ta grad/dvorec, ki stoji na Brdu. Preblizu.


Mati, Ron in jaz smo pešačili. Oče in brat pa sta tekla plus kolesarila. Ker so bile vremesnke napovedi za današnji dan tako grozno obetavne. Z veliko sonca in toplim ozračjem. Vendar kot smo kasneje izvedeli, ne na Gorenjske, v osrednji Sloveniji ali na Primorskem. Pa nič.
Saj prve pol ure ali pa še celo uro je sonce nič kaj sramežljivo kukalo iz oblakov potem pa se je skrilo in se ni več prikazalo. Mogoče ga je bilo moč zaslediti samo za trenutek ali dva. Ali pa v obliki žarkov, ki so daleč stran padali na pokrajino skozi pretrgan del oblakov.


Vsaj do Triglava se je zjasnilo in se ga je videlo. Tam daleč, v svoji lepoti.


Naša 'marcina', ki je zgolj prijeten in prisrčen kuža, je ustrahovala mimoidoče pse. Mislim, saj ne da bi se šopiril ali karkoli, pač pa je že s svojo pojavo in masivnostjo pregnal boječega hrta in mladička beagla. Ostali pa so se mu približali prav živahno in navihano ali pa so ga preprosto ignorirali.
Izkoristil je vse potoke in namakal jezik ter tačke. Lump.


Češplovi cmoki. Družinski remi. Zmaga. Čajčkanje. Zmaga.
Ja no, vsaj nekaj. Smeh.

Katy Perry - Firework


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...