sobota, 14. maj 2011

Finale dvajset-enajst

Postregla sem si z jagodami na polka dot prtičku. Ki je v resnici smo zanimiva podlaga.


Res. Še nikoli se nisem tako pripravljala na Evrovizijo kot se nanjo pripravljam letos. To je tako neverjetno in nepričakovano.
Saj posvečam pozornost tisti teden, ampak ne toliko. Ko bi le vedela zakaj...

Finska. Dararam. Korenček. Slab začetek, dober konec za današnjo Evroviijo? Že nekaj trenutkov po nastopu sem pozabila, zakaj se je šlo.
Bosna & Hercegovina. Wooo ooo. Še vedno mi je začetek všeč. Potem pa se izgubim v poskušanju razumeti besede in jih razločiti. Res da je Dino Merlin najstarejši, ampak mislim da mu angleščina ne pristoji ravno najbolje.
Danska. Jeej. Navijam. Močno. Fina pesmica, ki gre hitro v ušesa.
Litva. Lahko prezrem.
Madžarska. Štanca.
Irska. Zvenita blazno razglašeno. Madona, imata veliko besedila. Mwahaha. Če bi bili v srednjem veku, bi ju precej verjetno sprejeli za dvorna norčka. Drugega tako nista. Pesem se pa precej nadležno zasidra v možgane.
Švedska. Švedski Denis iz Game Over. Skratka - prst navzdol. Besedilo mi ne gre v glavo. Je ravno tako bizarno kot belorusko. Zakaj bi človek pel - popularen bom. Zakaj? In zakaj bi kdo poleg njega želel to naglas prepevati?
Estonija. Ta pesem pa se mi danes posluša kar naprej.Izgleda kot lutkica. In še vedno ne vem, kako iz tiste rutke dobi palico. Res pa veliko bolje zveni na posnetku. Po vokalnih sposobnosti na današnji Evroviziji popolnom izzveni.
Grčija. Mrazi me. Ne v pozitivnem ali prijetnem smislu. Čeprav se ne spomnim, kdaj je bilo nazadnje vključeno rapanje. Težek nastop. Proti lahkotnosti prejšnje pevke.
Rusija. Nikoli nisem bila navdušena nad Rusijo. Še nad zmgovalcem pred tremi leti ne. Vedno ga izpustim, ko naštevam, ker mi nikakor ni bil všeč. In še vedno ne spreminjam mnenja. Ta pa ni kaj bolj prepričljiv. Ne gojim navdušenja. Izgleda kot bi ušel iz Briljantine. Leta prepozno.
Francija. Ne vem ali je Evropa pripravljen na operno skladbo. Čeprav v ozadju je res bolero.
Italija. Ob njem si lahko predstavljaš prefinjene dame, kako v svojih rokavičkah srkajo fino pijačo. Ampak ne, ni v redu. Ko spusti popolnoma nepričakovan, ušesom neprijeten zvok. Kombinacija italijanščine in angleščine je prav simpatična.
Švica. Še ena moja favoritinja danes. Všeč mi je spremljava kontrabasa in kitre. Čeprav ima čisto nenavaden glas. Nekaj samosvojega.
Velika Britanija. Glede na to, da so Blue, so blazno razglešeni. Slišano že marsikaj boljšega. Ne razumem vsesplošne evforije.
Moldavija. Za te pa nikoli ne bom razumela, zakaj so prišli naprej. Ostala bo nerazrešena uganka. Poleg tega mi ozadje deluje srhljivo.
Nemčija. Po tihem malo navijam zanjo. Njena pesem mi je blazno simpatična, svojevrstna in neevrovizijska. Še vedno sem presenečena, kako drugačna je kot lani. Dvorana pa nori.
Romunija. Poslušna. Kot Déjà vu.
Avstrija. Kakšen vokal. Ko sem videla, da je v finalu sem vedela, da imamo tudi mi možnosti. Simpatično.
Azerbajdžan. Nista najboljša. Pesem je v redu. Onedva ne. Ali pa backvokali vse pokvarijo. Nekaj je. Nista za v živo.
Slovenija. Čuti utrip srca. Kapo dol. Vsakič bolj obožujem pesem. Vsakič znova. Ponosno gledam, kako Maja dobro predstavlja našo malo državico. In vi bi poslali April?
Mislim, da nam je vsem zaostal dih za trenutek. Ne prav za celo pesem. Meni je. Čisto zares je.
Islandija. Za njih tudi navijam. Nostalgična pesem. Za vožnjo v avtu. Za piknik. Za lep sončen dan. Za deževen dan z nalivom. Prav za vse.
Španija. Prvič slišim. Pomojem edina. Raze refrena. Kako čudno je poslušati špansko španščino. Španci pa vedno ostajajo zvesti svoji kulturi. Kar je prav.
Ukrajina. Najbolj zanimiv del nastopa je risanje po pesku. Drugemu se ne posvečam.
Srbija. Čaroban. Glasba je igriva. Kostumografija je super. Koreografija pa prisrčna.
Gruzija. Spustim. Ušesom neprijazen zaključek. Dobesedno je zbudila vse speče prebivalstvo.

In to je to. Sedaj pa sledi televoting.
Vse je videno in slišano. Držim pesti. In še enkrat.
Gremo Maja! Gremo Slovenija!

Kdo bo zmagal. Pojma nimam. Res.
Začuti utrip srca. S tem bomo sklenili vse.

Anna Rossinelli - In Love For a While


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...