sobota, 28. maj 2011

Sezona rojstnodnevnih praznovanj

Mesec maj, ki se počasi preveša v junij je kot sezona rojstnih dni. Pri nas se pojavi to obdobje, ko nas veliko praznuje in letos ta mesec delim še skupaj z Američani, saj imajo tudi oni enak mesec.
Dvojčki smo na vrsti. Ni kaj. Po horoskopu.

Mati danes praznujejo. Za kar smo jo obdali z katalogi obljubljenih dežel. Samo destinacijo mora določit. In masažo.

Opremila sem se z olji za masažo. Samo toliko v vednost.
In še natanko en teden je do mojega. Tiste dvajsetice pred katero se skrivam že od začetka leta. Še en teden. En teden! Fak.

Kaj si želim?
Hm...
Začeti najbolj noro v tole dvajestico. Z dejanskim športanjem - DM tek je ravno takrat.
Torej posledično se ne bi branila španske lepotice -Seat Ibize. Kdo bi se branil enoletne uporabe.
Še vedno se poigravam z mislijo na Diano Instant Back. Takšno vintidž inspirirano z velikim flešem in možnostjo polaroidnih fotkic. Oh, kako super kombinacija.
Ob tem bi mi še tista obleka iz Pimkie-ja prav prišla. Da bom lahko pekla pito. Z biseri okoli vratu. Kot Julie & Julia.
Potem sem si ogledovala Moleskinovo beležnico, ko sem se v vseh prostih urah potikala po Mladinski knjigi. Po Konzorciju. Tisto na kateri piše Recipe Journal. Za vse recepte. Da bi jih lepo napisala notri in imela vse na enem mestu spravljene.
In ko se že potikam po knjigarni se moj pogled sreča z malim princem.
Poleg tega pa ne vem če sem že omenjala, tako za mimogrede - Harry Potter knjige so znižali. Kar me je skoraj vrglo na rit. In to celo za več kot 50%.
Kar me spomni na to, da še vedno pogrešam prvi in drugi del, ki nikoli več ne bosta videla moje knjižne police. Šestega, Gradišnikovega pa samo grdo pogledam. Hočem prebrati prevod Kende. Nekoč.
Če smo si ob prvič prebrani sedmi knjigi rekli - ah, saj bodo še filmi - se čas blazno hitro izteka in voda nam pošteno teče v grlo.
In kaj bi blo najbolj fino - čas. Za kakšno popotovanje z mojimi ameriškimi prijatelji - tako malo naokoli. In da bi me Štefko Bratkovič kje srečal in mi napolnil tank.


Nekaj stvari pa je takšnih, ki jih ne moreš kupit. Ali povedati na glas. So samo želje. Poslane utrinkom. Neizpolnjene.

To je sedaj že veliko stvari. Ampak, če bom obdana z vsemi poznanimi ljudmi, bo to vse.

Adele - Rolling In The Deep


1 komentar:

AljA pravi ...

Pri nas je pa zgodaj spomladi naval rojstnih dni. Kako zanimivo je, da imajo določene družine ravno določen čas v letu, ko je polno rojstnih dni.:)
Kak dober moleskinov beležnik :)!! Hvala, da si ga pokazala, ga še nisem videla. Se vidi, da že dolgo nisem bila v Konzorciju.:)
Glede Harrya se pa strinjam, da nam voda že pošteno teče v grlo. Julija bo vsega konec, si predstavljaš? Jst sem tudi 'odrasla' ob Harryu in prav zanimivo je pogledat nazaj, kako nenadno 'sva' se spoprijateljila :).
Najboljše so tiste želje, ki jih pošljemo utrinkom. Tiste neizrečene in najbolj zaželjene. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...