sreda, 13. oktober 2010

Obvoz

Se kdo javi, da bi šel z mano malce pogledati na bio 22. Bienale industrijskega oblikovanja, ki je zopet v Fužinah. Pred tem pa bi skočila še v smeri jug jugovzhod na razstavo na Vošnjakovi in končala v kinu Šiška na še zadnjem dnevu razstave Matjaža Tančiča v 3D.
Kje je junak? Vsi blogerji so že bili pridni in obiskali večino ali pa vse našteto, jaz pa se moram nasititi zgolj z fotografijami.
Ampak to po vsej verjetnosti sploh ne bo mogoče izvesti. Pa vseeno lahko domišliji prepustim prosto pot.
Ne vem, kako vsem uspe, da so o vsem obvešečni. Jaz bi tudi. Jaz bi tudi vandrala naokoli po otvoritvah in srečala ljudi katerih bloge potem prebiram.

Glee. O kako kul. Če sem na začetku popolnoma zatirala to serijo, mi je zdaj super kul. Vsi nastopi so blazno zabavni. Pesmi so super. In nekatere izvedbe so tako blazno všečne.
Quinn me spominja na tisto Sitarjevo gospodično, ki je sodelovala pri miss Slovenije to leto in prejela mesto prve spremljevalke. To je moja današnja ugotovitev.

Disko krogla je še vedno z zelenim trakom privezana na skrajni rob police in svetlobo prši naokoli.

Vaje informacijskih tehnologij so se proti predavanjem danes zdele blazno zanimive. Filmček z vsebino, ki se je glasila "Did you know?".
Nisem vedela vseh teh podatkov. Ubistvu me ni zanimalo in me je po eni strani malce presenetilo. Saj je pričakovano, saj je nekako očitno, ampak vseeno. Tako kot me je presenetila številka 20 v Amandini beležki, ampak to že dolgo poznam in predvidevam. Samo vseeno.

Profesor je omenil zanimivo dejstvo. O funkcioniranju zahodnih in vzhodnih kultur.
Kitajska bo izhajala iz sebe. Oni bodo jedli to kar bodo sejali. Oni se bodo obračali nase in bili pridni. Medtem, ko bodo zahodne predvsem krščanske kulture vse zvalile na stavek: "Kolikor bo bog dal..."
Razlika je očitna. In bolj kot ne se vsi zanašamo na višjo silo, ne da bi sami kaj storili.

Glede na vse videne podatke pri tem filmčku, se človek kar malo zamisli.
Bo sploh vredno/mogoče/sposobno živeti v takšnem svetu, kot ga vsi predvidevajo. Popolnoma neosebnem. Polnem materialnosti. In uničenem na različnih področjih.

Vsi me sprašujejo kako kaj faks. Res ne vem, nikoli ga nisem spraševala kako je kaj in močno dvomim da bi mi odgovoril.
In Mac-e imamo. Čisto presenečeno in z navdušenjem sem to danes odkrila, ko smo vstopili v učilnico, kjer bomo izvajali tiskarske postopke.

Kadar se znajdejo številke trol tam, kjer jih ne pričakuješ - to zna pomeniti, da ne boš prišel blizu glavne ampak moraš izkoristiti čas za rekreacijo. In je tudi bila. Vključno s tekom na vlak. Tako pa se športamo v Ljubljani.

Anika Horvat - Lahko noč Piran


Ni komentarjev:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...